четвер, 17 квітня 2014 р.

«Арсенал» здобув вольову перемогу над «Вест Хемом»

В рамках 34-го туру чемпіонату Англії «Арсенал» добився трудової перемоги над «Вест Хемом».

З-за жахливого кількості травмованих гравців у Арсена Венгера толком і не було можливості вибирати стартовий склад. Аарон Ремсі і Алекс Окслейд-Чемберлен, незважаючи на свої мікротравми, все-таки опинилися в заявці на цей матч. А з перших вперше з'явився Кім Чельстрем. У нападі Венгер вирішив довіритися Лукаша Подольскі і Олів'є Жиру. Що ж стосується «Вест Хема», то Сем Еллардайс продовжив довіряти Енді Керроллу, залишивши в запасі більш досвідченого Карлтона Коула.

Після 120 виснажливий хвилин проти «Вігана» складно було очікувати від «Арсеналу» жвавого початку. Так і вийшло - руху команді Арсена Венгера не вистачало, а ось «Вест Хем»намагався вичавити максимум зі своїх переходів в атаку. Особливо активний був Мэттт Джарвіс, який працював як на своїй лівій бровці, так і на зсувах в інші зони. Доходило і до Керролла - саме за його участі був створений перший реальний момент у матчі. Енді виграв верхову боротьбу, наздогнав відскочив м'яч на фланзі і, не піднімаючи голови, прострілив точно на Діаме, який пробив у дотик вище воріт з відмінної позиції.

На кінець півгодини ігрового часу господарі, нарешті, отримали реальну можливість відкрити рахунок. Касорла точним пасом вивів Жиру один на один з воротарем. Багато критикований форвард прийняв пас партнера, але замість удару легким стусаном послав м'яч у бік воріт і дозволив забрати м'яч голкіперу.

Все найцікавіше трапилося в кінцівці першого тайму. На сороковій хвилині Ночеріно увійшов в штрафну по правому флангу, пробив у ближній кут - Щесни з пострілом впорався, але першим на добиванні був Джарвіс, який отримав віддачу від своїх мобільних переміщень - 0:1.

Команда Сема Еллардайса втримала перевагу до кінця першого тайму, якби не індивідуальна помилка Стюарта Даунінга, який відпрацьовував на правому фланзі оборони і виніс м'яч прямо на Санті Касорлу. Іспанець тут же віддав м'яч Подольскі, який ледь розвернувся, як тут же випалив у дальній кут воріт - 1:1.

На другий тайм «Вест Хем» не вистачило, а от «Арсенал» зумів довести свою перевагу в класі. Олів'є Жиру, нарешті, відзначився першим корисною дією в матчі. Після невдалого розіграшу кутового і виносу м'яча Томас Вермален повернув м'яч у чужу штрафну. Олів'є технічно прийняв цю передачу і вдало пробив між ніг воротарю «Вест Хема» з лінії воротарського - 2:1.

Другий м'яч явно надихнув футболістів «Арсеналу», які взяли ініціативу в свої руки і не віддавали її вже до самого кінця. На 78-й хвилині всі питання про переможця матчу були зняті. Вийшов на заміну Аарон Ремсі головою зробив передачу в штрафну на Подольскі, а той потужно пробив над руками голкіпера - 3:1.

«Арсеналу» вдалося відсвяткувати важливу перемогу і, як мінімум, до завтра повернути четверту позицію в Прем'єр-лізі

1 коментар: